Luigi G. de Anna ”Eversti ja nainen Thaimaasta”

No Comments

Toimintaromaanin asuun puettu Eversti ja nainen Thaimaasta etenee kahdella toisiaan täydentävällä tasolla. Se kertoo yhtäältä thaimaalaisten naisten elämästä Suomessa, heihin kohdistuvista ennakkoluuloista, ja pureutuu ajankohtaiseen keskusteluun maahanmuuttajien ja suomalaisen yhteiskunnan välisestä suhteesta.

Toisaalta romaani kuvaa päähenkilön matkaa omaan itseensä. Italian tiedustelupalvelun eversti Marco Amari on pettynyt työhönsä, joka pakottaa hänet kompromisseihin omantuntonsa ja maailmankuvansa kanssa. Jäljittäessään ystäväänsä Giulio Corberaa, joka on kadonnut Suomesta thaimaalaisen ystävättärensä kanssa, Amari saa vähitellen kiinni elämänsä punaisesta langasta. Se johtaa hänet Helsingin ja Turun kautta Thaimaahan, jonne Giulio on päätynyt kirjoittamaan reportaasia kansainvälisestä ihmiskaupasta. Amarin uusi elämä alkaa Idässä, josta hän löytää turmeltuneista länsimaista kadonneet arvot.

”Jätettyään taakseen modernin mutta samalla historiaa henkivän Bangkokin ja massaturismin puristuksiin joutuneen Pattayan Marco oli huomannut Thaimaan vähitellen muuttuneen silmissään. Hän tunsi jonkin muuttuneen myös itsessään. Hänestä tuntui kuin syrjäiseen maaseutuprovinssiin saavuttuaan hän olisi tehnyt matkansa merkityksellisimmän osan, vaikka ei ollutkaan vielä tavoittanut ystäväänsä. Kaikista seikkailuista ja koettelemuksista huolimatta hän tunsi itsensä levolliseksi, tyyneksi. Hänellä ei ollut selkeää käsitystä siitä, mistä se johtui. Thaimaa ei kuitenkaan tuntunut enää vieraalta vaan tutulta, läheiseltä.
’Ehkä se on ollut kotini edellisessä elämässäni’, hän mietti ja hymähti buddhalaisuuden ajatukselle jälleensyntymisestä.”

Kirjan tiedot

Nimi: Eversti ja nainen Thaimaasta, pehmeäkantinen, 254 s.

Italiankielinen alkuteos: La thailandese e il colonnello, Edizioni Solfanelli del Gruppo Editoriale Tabula Fati, Chieti 2018.

Kirjoittaja: Luigi G. de Anna

ISBN: 978-952-67430-9-7

Suomentanut: Pauliina de Anna

Kannen kuva: Luigi G. de Anna

Scripta Manent Oy, Turku 2020

Painosalama Oy

Hinta: 29,00 € (Alv 0,00 €, sisältää lähetyskulut)

Tilaukset: scriptamanent.oy@gmail.com

Leave a Reply