Ydinilluusiosta Turun Sanomissa

No Comments

Turun Sanomien arvostelu Ydinilluusiosta netissä 26.4.2011

”Ydinvoima-aiheinen Ydinilluusio on uuden turkulaisen, italialaiseen kirjallisuuteen erikoistuneen Scripta Manent -kustantamon toinen julkaisu. Sen ilmestyminen osui keskelle Japanin maanjäristystä.”

”Ydinvoimakeskustelua käydään nykyisin paljolti sana sanaa vastaan -periaatteen pohjalta.Italialaisinsinöörit rynnistävät tieteellisin todisteluin ydinvoimaa koskevien kliseiden kimppuun. He osoittavat, että ydinvoima ei ole ehtymätöntä, hiilidioksidipäästöistä vapaata eikä ensinkään edullista. Hiilidioksidia syntyy ennen rikastetun uraanin varsinaista käyttöä reaktorissa ja myöhemmin käytetyn polttoaineen jälkikäsittelyn eri vaiheissa.”

”Kirjoittajat nostavat esille sekä hajautetun energiatuotannon että älykkäät siirtoverkot: Sähköä kannattaa tuottaa siellä, missä sitä käytetään, jolloin säästytään siirtotappioilta ja sähkön kuluttajastakin voi älykkäiden verkkojen avulla tulla aika ajoin sähkön tuottaja.”

Arvostelu on luettavissa kokonaisuudessaan tästä.

Leave a Reply